FAQ

 • 1. Cine este George Cățean, dincolo de candidatul USR PLUS la funcția de senator?

  Deși am 34 de ani, am dobândi multă experiență în activitatea de agricultor și antreprenor. Provin dintr-o familie de ciobani dintr-un sat din jurul Brașovului. Sunt fratele mijlociu al unui medic veterinar și al unui dresor de cai; sunt fiul unor oameni simpli, dar care s-au remarcat prin dragoste și muncă; sunt nepot al unor bunici în etate, dar încă în putere; sunt prieten, camarad de nădejde și vrea să duc interesele sătenilor în Parlamentul României.

 • 2. De ce ai ales să rămâi în afacerea familiei?

  La 18 ani voiam să devin arhitect; Silviu, fratele meu mai mare era deja plecat la Cluj pentru studii. Așa că imediat după ce am terminat liceul cu profil economic, m-am înscris la UNIT BV, la o facultate cu același profil. Asta pentru că am simțit că pot rămâne acasă pentru a face mai mult pentru familia mea și afacerea noastră. Odată cu trecerea anilor, mi-am dat seama că găsesc antreprenoriatul drept provocare și imbold.

   

 • 3. De ce ai intrat în politică?

  La 26 de ani am coordonat un proiect foarte frumos și valoros, „Transhumanța”. Un program multicultural, desfășurat în 5 țări de pe lanțul carpatic, menit să aducă amplitudine și prospeține în cinstea stăbunilor noștri. Însă acest proiect avea nevoie, pe lângă implicarea noastră totală, de un minim aport din partea autorităților locale și centrale. Rezultatul a fost dezamăgitor și astfel, am decis să fac mai mult decât să spun că nu sunt de acord; și am intrat în politică, alături de Dacian Cioloș.

 • 4. De ce au nevoie oamenii de la sat de un senator?

  În această perioadă în care întrega lume trece prin mari încercări, satele pot fi adevărate motoare de dezvoltare la nivel european. Scopul meu este de a duce mai departe interesele oamenilor din mediul rural în Parlamentul României.

 • 5. Cum privești agricultura în contextul economic actual?

  Economia satului românesc se definește astăzi într-o bună parte prin afaceri în agricultură. Susțin reînnoirea generațiilor în agricultură,bnevoia fermierilor de a primi subvenții sau de a beneficia de reglementări clare. În plus, agricultura viitorului presupune practici agricole favorabile mediului și reziliente în fața schimbărilor climatice.

 • 6. Cum pot fi depășite problemele antreprenorilor care au afaceri în mediul rural?

  Satul trebuie să devină un spațiu de unde să poți lansa aproape orice proiect. Propun o viziune complexă de dezvoltare și diversificare economică, cu investiții adaptate la specificul zonelor și integrarea tinerilor și a celor nou veniți în mediul antreprenorial rural. Diversificarea surselor de finanțare și aducerea banilor necesari dezvoltării aproape de comunitățile locale prin alocarea către grupurile de inițiativă locale (GAL) a unui procent de până la 25% din totalul fondurilor de dezvoltare rurală.

 • 7. Care sunt pilonii pe care ți-ai construit strategia politică?

  Programul meu politic este construit în jurul  a trei concepte cheie: dezvoltarea rurală, agricultura și industria agroalimentară. Următorii ani aduc numeroase șanse pentru România, atât la nivel intern, local și național, cât și extern. Noul exercițiu financiar european (2020-2027) va aduce multe provocări, dar mai ales diverse oportunități care trebuie fructificate cu competență, astfel încât să poată contribui cât mai mult la dezvoltarea mediului rural.

 • 8. Care sunt soluțiile care pot fi implementate ultra-rapid pentru a facilita activitatea oamenilor din mediul rural?

  Soluțiile sunt simple și extrem de eficiente: sustenabilitate, dezvoltare durabilă, debirocratizare, atragere de investiții, difersificare economică, protejarea resurselor naturale, consolidarea infrastructurii, valorificarea mediului cultural.

 • 9. De ce consideri că modul de exploatare al pășunilor trebuie urgent îmbunătățit?

  Este absolut necesar pentru administrațiile publice locale să finalizeze cât mai urgent lucrările de cadastrare, amenajamentele zoopastorale și digitalizareaa Registrului Agricol, în contextul în care de aceste acțiuni va depinde în viitor accesarea subvențiilor și bunăstarea comunităților din mediul rural.

 • 10. Cum crezi că s-ar putea îmbunătăți relația dintre urban și rural?

  România trebuie să se dezvolte armonios și, pentru asta, va trebui să integreze mediul rural, alături de cel urban, în viziunea sa pentru un viitor durabil.Toți vom avea aceleași oportunități și șanse, iar miza noastră comună va fi îmbunătățirea calității vieții la standarde similare. În acest context, grija față de natură nu va rămâne nerecompensată, iar efectele dăunătoare vor fi minimalizate.

Address

54 Duncan Street, Shoreditch, London, N1 8BW

Email

contact@baklon.com

Telephone

+0 123 654 78910 – Main Office